Godt nytt år fra Bærumkoret

Vi i Bærumkoret ønsker med dette å takke alle våre trofaste tilhørere for at dere kom og hørte på oss i året som gikk. Å synge er en stor glede vi deler og som vi setter stor pris på å gjøre sammen. Ekstra stas er det når vi har et publikum som ikke bare møter opp, men som viser begeistring ved å klappe og juble. Årets julekonsert var en slik flott opplevelse for oss i koret. Ikke bare får vi stå og gjøre det vi liker så godt – nemlig å synge. Men vi har også et flott publikum.

I året som har gått har vi opplevd mye. I vår hadde vi intet mindre enn to flotte konserter. Den første var en gjentakelse av suksessen «Sacred Concert» sammen med Føyka Storband i Østerås Kirke. Dette er fantastisk musikk som vi setter stor pris på å fremføre. Deretter feiret vi 35 års jubilumskonsert i Bærum kulturhus med en Pop & Rock konsert som svingte skikkelig bra takket være hjelp fra et flott band og familien Rullestad.

I høst har vi vært i Praha på korfestival. Koret deltok i åpen klasse i korkonkurransen og fikk glimrende tilbakemelding fra dommeren. Vi hadde dessuten en egen konsert i St. Nikolas kirke på torget i sentrum der vi sang et utvalg av de vakreste sangene vi vet inkludert konkurransesangene våre «Ave Maris Stella» og «An Irish Blessing». Våre solister Frank Grønsund og Jorid Eide sang også en alldeles nydelig «Pie Jesus».

Umiddelbart etter at vi kom tilbake til Norge hentet vi frem julereportoiret vårt. Etter mange år med julekonserter har vi mange nydelige julenummer å velge mellom. Noen bytter vi ut fra år til år, mens andre er faste og tilhører «Gullrekka» vår. Dette er «O Helga Natt», «Julemotett», «Candlelight Carol», «Stille Natt», «Hallelujahkoret» og selvsagt «Deilig er jorden».

I tillegg til å synge julemusikk på vår egen julekonsert i Høvik Kirke den andre søndag i advent sang vi også på julemarkedet i Sandvika og på to Bo- og Behandlingsenheter i Bærum – nemlig Stabekktunet og Nordraaks vei. Det er fin måte å avslutte sangåret på og selv om det er begrenset med plass til oss (vi er tross alt 50 sangere), så vil alle gjerne være med på dette.

Nå ser vi frem til et nytt år i Bærumkoret med nye sangutfordringer og ikke minst mye godt sosialt samvær.