Simon-Andre Jacobsen

Simon-André kom flyttende fra Trondheim til Oslo vinteren 2020. Han startet som dirigent hos Bærumkoret i januar 2020 og måtte derfor lede koret gjennom hele Covid-pandemien både med fysiske øvelser og ikke minst øvelser på Zoom. En tøff start med andre ord.

​Simon-André har en mastereksamen i klassisk sang fra 2014 ved NTNU, institutt for musikk. Han er en allsidig musiker som i tillegg til sangen både arrangerer, komponerer og dirigerer flere kor.

​Under studietiden var han aktiv i musikkmiljøet på Studentersamfundet i Trondheim blant annet som dirigent for mannskoret Pirum og som komponist for UKE-revyen i 2009. Som profesjonell korsanger har han vært med på både konserter, turnéer, opera-produksjoner og plateinnspillinger med Trondheim Symfoniorkester.

Sommeren 2016 var han å høre i rollen som Dr. Malatesta i operaen «Don Pasquale» ved Opera Øvre Kvam og som Baron Weps i operetten «Fuglehandleren» ved Kompani Hommelvik, og i 2017 spilte han Forbudskansler Nicorette i operaen «Forbudsrepublikken» i Mostadmarka. I 2018 spilte han Loke i sin egenkomponerte komiske opera «Trymskvida».

​I Trondheim var han i 2019 fast dirigent for fire kor. I Bærum dirigerer Simon både D’kor og oss i Bærumkoret.