Sacred Concert

Dette var et samarbeidsprosjekt mellom Bærumkoret og Føyka Storband fra Asker. Og et veldig bra samarbeide var det. Føyka Storband hadde gjort verket tidligere med et annet kor fra Asker, men de ønsket å samarbeide med et stort kor – gjerne fra en av nabokommunene. Planleggingen av prosjektet ble startet opp allerede våren 2011, men begge organisasjonene hadde forskjellige andre prosjekter som allerede var planlagt, så det lot seg først realisere høsten 2012.

Man ble enige om å arrangere to konserter – en i hver kommune. Og konsertkirkene Østenstad Kirke og Helgerud Kirke var naturlige valg. Sissel Heibek ble engasjert som sopransolist. Sissel er opprinnelig utdannet operasanger, men tok utfordringen med å synge jazz på strak arm – og hun løste oppdraget på en flott måte.

Det ble avholdt tre fellesøvelser – samt en generalprøve i Sofiemyr Kirke. Storbandets dirigent Eckhard Baur var musikalsk leder for prosjektet. Korets dirigent – Pål Rullestad jobbet med innstudering med koret og siden han også er en habil jazzpianist var han perfekt som pianist på konsertene.

Konsertene

Først noen fakta: Begge konsertene ble godt besøkt. Det var god stemning. Eckhard Baur og Føyka innledet med å spille et nydelig arrangement av «Bred dina vida Vingar». Deretter ble «Sacred Concert» sunget i sin helhet uten applaus fra et meget lydhørt publikum. Det var tilløp til spontan klapping, men denne ble raskt stanset. Verket gjør seg best når det blir fremført sammenhengende.

Å stå i koret ved en slik anledning er helt enestående. Bærumkoret har sin egen «konsert-tenning» og denne slo inn for fullt. Hele koret levde og bølget med til den flotte musikken. Føyka leverte varene så til de grader. Eckhard dirigerte koret så tydelig at man skulle tro han aldri hadde gjort noe annet enn å dirigere kor noensinne, og Pål ved pianoet levde seg inn i musikken og jazzet med. Å synge med et storband krever mye lyd. 50 ivrige Bærumskor-sangere ga absolutt alt de hadde og opplevelsen av å stå i koret i en slik stund er helt enestående og henimot ekstatisk.

Her er noen av tilbakemeldingen vi har fått:

Kjempekonsert!!  Gratulerer med en topp fremførelse!! Stor innlevelse og presisjon, flotte solistprestasjoner og et kor som det står skikkelig respekt av. Tror dere må ha det kjempegøy i det koret.

Vi er glad vi tok turen til Helgerud kirke, for det er lenge siden nn og jeg har hatt en sånn jazzopplevelse. Takk for at du tipset meg! Skulle bare ønske at det ble laget en CD av den konserten, den hadde vi kjøpt på strak arm.

_______________________________________

Det var utrolig flott å se og høre dere i kveld! Takk for en herlig konsertopplevelse. Jeg har vært stor fan av Ellington siden ’70-årene. En sommer skulle jeg på konsert for å høre ham og hans storband i Chicago. Dessverre døde the Duke 14 dager før denne konserten, og jeg fikk aldri oppleve ham live. Men i kveld følte jeg hans nærhet, takket være dere. Tvi tvi i morgen!

______________________________________

Vil bare igjen si tusen takk for en flott konsert på søndag. Det var virkelig bra, både kor og storband og hele opplevelsen. Det var mye bra med bandet, fine solister, presist og rent, men jeg la  spesielt merke til trombonegruppa; det er sjelden en hører en så ren og homogen trombonegruppe.

_____________________________________

Gratulerer og tusen takk for en super konsert i kveld! Det er bestandig flott og se og høre dere synge. Gleder meg allerede til neste konsert.

Og en gang til…!

Våren 2015 var det igjen kontakt mellom Bærumkoret og Føyka Storband. Det resulterte i en ny konsert som denne gangen ble holdt i Østerås Kirke. Og vi som var der syns det var like flott denne gangen.