Så ble det jul med Bærumkoret i år igjen

Vi har nettopp lagt bak oss enda en julekonsert i Høvik Kirke. Dette er en tradisjon vi har hatt med oss så langt tilbake at ingen engang husker når den startet. Men det vi vet er at for de fleste i koret – og ikke minst for vårt trofaste publikum er dette et av korårets aller største høydepunkt. Vi gleder oss formelig til julekonserten hele året! Ikke det at vi ikke gjør andre ting resten av året. For det gjør vi. Men det er noe med stemningen når vi står der og vet at dette blir en bra konsert, vi synger vakker musikk vi liker og mye av stoffet har vi sunget mange år.

(Fotograf: Morten Løhre)

I år hadde vi lagt vekt på tradisjon. Vi hadde invitert med oss korets tidligere dirigent – Scott Campbell som sluttet i 2011. I tillegg hadde vi spurt tidligere kormedlemmer om de kunne tenke seg å være med å synge det vi kaller «gullrekka» sammen med oss.

For å klare hva gullrekka er i vår juletradisjon så er det de sangene vi synger hvert år – både fordi de er fine og fordi det er tradisjon. Blant disse er «Joy to the World», «Candlelight Carol», «Deilig er Jorden», «Julemotett» og «O Helga Natt». De fleste vi spurte tente på idéen og ble med. Dette er jo sanger man ganske enkelt kan om man har sunget i Bærumkoret.

Og hvilken konsert det ble. En fullsatt kirke og et entusiastisk publikum ga gode tilbakemeldinger underveis og løftet koret frem fra sang til sang. Vi koste oss, vi skjerpet oss, vi leverte og vi hadde det strålende morsomt. Selv de krevende Messias-stykkene vi hadde gruet oss til gikk på skinner!

Tusen takk til alle som kom og hørte på oss, takk til et inspirert kor, takk til alle tidligere medlemmer som kom, takk til Scott Campbell – vår solist og forhenværende dirigent, takk til Terje Baugerød som for sjette år på rad akkompagnerte oss på orgel og piano og ikke minst takk til vår inspirerende dirigent Pål Rullestad.

Her er noen smakebiter fra konserten.

«Når himmelen faller ned» – et av de nye stykkene vi sang for første gang på julekonserten
«My Tribute» sang koret sist på vårkonserten 2011 som var siste gang Scott dirigerte koret på norsk jord. Dette er en herlig gospelmelodi som gir koret anledning til å gi på alt vi kan. Noe vi liker meget godt. At Scott også koser seg her er ikke vanskelig å se.